Grønlandsk Dansk English Chinese Italian Deutsch

Grønlandske råvarer

Om sommeren kan du hver dag på Hotel Arctic opleve grønlandske råvarer i deres smukkeste præsentationer. Vi arbejder målrettet på at servere så meget lokalt som muligt, og vi fremstiller altovervejende tingene selv. Råvarer som moskus, rensdyr, hellefisk, snehare, rype, havkat, muslinger, søpindsvin, rødfisk samt meget mere indgår dagligt i vort repertoire. Krydderurterne henter vi selv på fjeldet: Rødknæ, pileurt, fjeldsyre, troldurt, islandsk guldkarse, hønsetarm, knudefirling og mange flere.

Fra nordboernes marker
I sæsonen anvender vi grøntsager dyrket på en tidligere nordbogårds marker i Ameralikfjorden syd for Nuuk - bl.a. løg, karotter, grønkål, kartofler, broccoli og majroer. Stedet, hvor grøntsagerne gror, kaldte nordboerne Vesterbygden. Vi får også lokale produkter fra andre steder i landet - fx håber vi igen i år at kunne servere grønlandske jordbær fra Uperniassuvik i Sydgrønland.

Også uden for sæsonen har vi flest mulige grønlandske råvarer i vores køkken: Om vinteren tørrer vi selv vore ræklinger til brug. Siden 2011 har vi været i gang med at produktudvikle vort eget vintertørrede moskuskød - målet er en skinke i lige så høj en kvalitet som en Serranoskinke. Vores køleskab er fyldt med syltet kvan og majroer, og i fryseren ligger bl.a. sortebær, blåbær, grønlandspost og timian. På vores tørlager har vi tørret ”fjeldene” - kvanblade og sortebærlyng og meget andet. Tang fra Diskobugten indgår i salater, stødt som krydderi, i emulsioner, i supper m.v.

Røget hellefisk, der dagligt er på vor morgenbuffet, har vi selv saltet og røget i egen rygeovn. På morgenbuffeten findes også honning fra Sydgrønland.

Hæderspriser og kokkemesterskaber
Gennem de seneste år er Hotel Arctic blevet tildelt flere priser for de store kulinariske oplevelser, vi frembringer baseret på grønlandske råvarer. For få år siden modtog vi den prestigefyldte Ny Nordisk Madpris, som hvert år tildeles én restaurant, institution eller person i hele Norden. I 2013 modtog vi Brugsens pris for anvendelse af grønlandske råvarer.

Ved de grønlandske kokkemesterskaber har Hotel Arctic's kokke og elever i tidens løb hjemtaget et markant antal førstepladser. Senest vandt vores kokkeelev Kunuk Grønvold i 2015 mesterskabet for kokkeelever.

Her kan du læse mere om vores engagement i udviklingen af et nyt køkken baseret på lokale råvarer:
Verdens vildeste køkken (reportage i mad- og vinmagasinet Gastro)
Smag på fjeld og fjord på Hotel Arctic (Om filosofi og praksis i vores køkken)


To kokke i Restaurant Ulo på Hotel Arctic

Tjener i Restaurant Ulo på Hotel Arctic

Travlhed i køkkenet på Hotel Arctic


Genveje

Anbefalet på
 
Find more about Weather in Ilulissat, GL
Click for weather forecast
Instagram