Grønlandsk Dansk English Chinese Italian Deutsch
Minimal miljø-belastning
giver maksimal oplevelse

På Hotel Arctic er engagement i miljøet en del af selve vores dna. Vi lever omgivet af stærke naturkræfter - og er placeret i første parket til et af klodens mest fantastiske scenerier. Det forpligter.

The Green Key
Gennem en årrække har vi skridt for skridt minimeret Hotel Arctic's påvirkning af det sårbare arktiske miljø. Allerede i år 2000  blev vi tildelt miljømærket "The Green Key". Siden har vi investeret målrettet i grøn teknologi og uddannelse. Over alt på hotellet sikrer sensorer og termostater sammen med lavenergi-løsninger, at vi ikke bruger mere elektricitet, vand og varme end nødvendigt.

To gange årligt deltager alle medarbejdere på hotellet i en miljø-temadag. Her skærper vi opmærksomheden om daglige rutiner - fra restaurant til reception til rengøring - og finder sammen grønne svar på udfordringer. Hotellet præmierer ansatte for ideer, der sænker ressourceforbruget, så vi belaster kloden mindst muligt.

100 procent CO2-neutralt hotel
Solceller dækker næsten hele hotellets behov for energi. Vi supplerer med elektricitet produceret af byens vandkraftværk. Sådan har vi taget skridt for skridt:

I løbet af 2012 reducerede vi hotellets CO2-udledning med cirka 100 tons, og i 2013 blev Hotel Arctic 100 procent CO2 neutralt: Ikke kun vores elektricitet, men også vores varme vand til hhv. opvarmning og vandhaner var nu baseret på vandkraft.

I 2014 gennemførte vi endnu et energi-initiativ: På taget af hotellets Puisi-fløj er monteret 230 kvadratmeter solpaneler, og de leverer cirka 20 procent af vores el-forbrug. Resten kommer fra vandkraft. Produktionen fra solcellerne er 37.500 kilowatttimer om året, og investeringen vil være tjent hjem på under syv år.

Nye rutiner og løsninger
I december 2012 blev et nyt vandkraftværk taget i brug nær Ilulissat, og det dækker nu byens totale elektricitetsforbrug. Vandkraften er et stort fremskridt, som overordnet eliminerer CO2-belastningen ved elproduktion i Ilulissat. For os på Hotel Arctic er både vandkraftværket og vores eget solcelleanlæg en yderligere inspiration til at udvikle rutiner og introducere nye tekniske løsninger, som minimerer vores fodaftryk på jordkloden.

Grønlands Selvstyre tildelte i 2012 Hotel Arctic sin Miljø- og Naturpris. Avisen Sermitsiaq beskrev det sådan.

Solceller på Hotel Arctic's tag
I foråret 2014 fik Hotel Arctic monteret 230 kvadratmeter solceller på taget af sin Puisi-fløj.

Ved Hotel Arctic's igloer

The Green KeyGenveje

Se Hotel Arctic 360 grader
 
Find more about Weather in Ilulissat, GL
Click for weather forecast
Instagram