Grønlandsk Dansk English Chinese Italian Deutsch

Lokal forankring


Uddannelser til de unge

På Hotel Arctic ser vi det som en vigtig opgave at medvirke til at etablere flest mulige uddannelsespladser for unge, der ønsker at arbejde i hotelindustrien som kokke, tjenere eller receptionister. Gennem en lang årrække har vi uddannet et stort antal dygtige unge mennesker fra Ilulissat. Ofte har vores lærlinge fået udmærkelser under deres ophold på fagskolerne.

I løbet af 2014 og 2015 kunne vi ønske 11 unge mennesker tillykke med et dansk svendebrev som kok, tjener eller receptionist. Aktuelt er 9 unge i gang med deres uddannelser på Hotel Arctic.

Uddannelserne varer typisk mellem tre og fire år - og kombinerer faglig træning på hotellet med skoleophold i Narsaq i Sydgrønland og i Aalborg i Danmark. Også for unge, der er i gang med administrative uddannelser, har vi etableret tre måneders erhvervspraktik.

60 lokale arbejdspladser

Året rundt er vi omkring 60 medarbejdere på Hotel Arctic. I højsæsonen vokser tallet til cirka 70. Hotellet er - som hele turismebranchen - en væsentlig arbejdsplads i byen.

Den grønlandske fagbevægelse - SIK - tildelte i 2013 sin særlige lederpris til Hotel Arctic's administrerende direktør Erik Bjerregaard for at have "medvirket til at inspirere og opmuntre hjemmehørende til at uddanne og dygtiggøre sig til gavn ikke blot for dem selv, men for hele Grønlands videre udvikling". Læs mere her


Lokalsamfundet

I Ilulissat engagerer Hotel Arctic sig sammen med andre om en koncentreret indsats over for elever i folkeskolens ældste klasser. Det sker i et samarbejde med Foreningen Grønlandske Børn. Formålet er at forberede eleverne på overgangen fra skole til erhverv eller videreuddannelse. Projektet kaldes ”Sapiik”, hvilket på dansk betyder ”mod til at gå i gang med..”. Hen over året tager vi også imod mange skoleelever, når de skal et par uger i virksomhedspraktik.

Hvert år ved juletid inviterer vi beboerne på byens alderdomshjem til julehygge og underholdning på Hotel Arctic.

Nyuddannet tjener og kok på Hotel Arctic

Julehygge på Hotel Arctic for byens alderdomshjem

Hotel Arctic receptionister
Genveje

Se Hotel Arctic 360 grader
 
Find more about Weather in Ilulissat, GL
Click for weather forecast
Instagram