Grønlandsk Dansk English Chinese Italian Deutsch

Det grønlandske fagforbund SIK har tildelt sin lederpris 2013 til Hotel Arctic's administrerende direktør, Erik Bjerregaard.

Forbundsformand Jess G. Berthelsen sagde ved overrækkelsen, at SIK anerkender den store indsats, hvor Erik Bjerregaard på "forbilledlig vis har skabt en blomstrende virksomhed med hovedsaligt hjemmehørende og grønlandske medarbejdere".

"Du, Erik, har gennem dit mangeårige og aktive arbejde her i landet medvirket til at inspirere og opmuntre hjemmehørende til at uddanne og dygtiggøre sig til gavn ikke blot for dem selv, men for hele Grønlands videre udvikling", fremhævede SIK-formanden. "Dit eksempel tjener i høj grad til at blive efterfulgt af andre virksomhedsledere her i landet".

SIK-formand Jess G. Berthelsen og direktør for Hotel Arctic Erik Bjerregaard

I sin takketale sagde Erik Bjerregaard, at han var både glad og stolt over at modtage SIK’s lederpris, og at han fortsat vil have som mål at skabe dygtige medarbejdere til glæde både for Hotel Arctic og for den grønlandske hotel- og restaurantbranche:

"Der er ingen tvivl om, at turismen som erhverv får en mere fremtrædende rolle i årene fremover, og derfor er det af allerstørste vigtighed, at de mennesker, der arbejder i servicefagene, er bedst muligt rustede til at møde de kommende udfordringer", sagde Erik Bjerregaard. "Jeg lover, at jeg og alle på Hotel Arctic vil gøre vort yderste for, at det mål opfyldes".

Med tildelingen af SIK's lederpris modtager Hotel Arctic's ledelse og medarbejdere for tredje gang en udmærkelse fra det grønlandske samfund.

For få måneder siden gav sammenslutningen af grønlandske brugsforeninger - Kalaallit Nunaanni Brugseni - Hotel Arctic "Årets pris" for "hotellets store arbejde med at udvikle det grønlandske køkken" og anvendelsen af grønlandske råvarer.

Sidste år tildelte Grønlands Selvstyre sin Miljø- og Naturpris til Hotel Arctic som en anerkendelse af hotellets mangeårige engagement i miljø- og energirigtige løsninger.

Du kan læse mere om Hotel Arctic's indsats for lokal forankring og grønne løsninger på disse sider:
Lokal forankring
Grønt miljø

Avisen Sermitsiaq har omtalt tildelingen af de tre grønlandske udmærkelser til Hotel Arctic i disse artikler:
Bjerregaard hædret med SIK’s lederpris
Hæder til Hotel Arctic og Ipiutaq Guest Farm
Vinder sidste miljø- og naturpris

Genveje

 
Find more about Weather in Ilulissat, GL
Click for weather forecast
Instagram