Grønlandsk Dansk English Chinese Italian Deutsch

Både førsteprisen og andenprisen gik til kokke fra Hotel Arctic, da kokkemesterskaberne 2009 i weekenden den 31. oktober - 1. november blev gennemført på levnedsmiddelskolen Inuili i Narsaq. Vores nyuddannede kok Inunnguaq Hegelund vandt GM for kokke, mens køkkenets souschef Troy Burdon høstede andenpræmien.

- Det er med stolthed, vi kan berette om denne nye anerkendelse til vores dybt kompetente og engagerede medarbejdere. For kun en uge siden fik vi som eneste restaurant i Norden tildelt hædersprisen Ny Nordisk Mad 2009, og GM-medaljerne til to af vores kokke understreger det høje gastronomiske niveau, vi dagligt bestræber os på at præstere, siger direktør Erik Bjerregaard.


Nyuddannet kok og tjener

De nyudlærte Inunnguaq Hegelund og Arqaluaq Nielsen fra Hotel Arctic flankeret af køkkenchef Jeppe Ejvind Nielsen og restaurantchef André Nørgaard er eksempler på, hvor godt unge grønlændere klarer sig ved de afsluttende eksaminer/svendeprøver i Danmark.

Fredag den 23. oktober fik to unge mennesker overrakt svendebreve på Hotel Arctic.

På Hotel Arctic i Ilulissat har uddannelse af elever haft meget høj prioritet i mange år, og næsten alle i den store stab på over 60 medarbejdere er i dag grønlændere.

Alene i løbet af 2008 og 2009 har hotellet uddannet syv unge elever indenfor tjenerfaget, kokkefaget, receptionistuddannelsen og administration. Ved indgangen til 2010 er der yderligere ni under uddannelse. Sammen med Hotel Hans Egede i Nuuk er Hotel Arctic således et af de førende uddannelsessteder indenfor branchen.

- Vi er stolte af det faglige niveau, vores elever opnår under uddannelsen. Og vi er ikke mindst glade for, at vi på denne måde kan yde vores bidrag til at professionalisere Grønlands hotel- og restaurationsbranche, hvor standarden er højnet væsentligt gennem de senere år, siger direktør Erik Bjerregaard.

Den ene af de to nyudlærte, tjener Aqqaluk Nielsen, er 26 år. Han var sit holds bedste til vinkendskab på fagskolen og er et eksempel på, hvor godt unge grønlændere klarer sig ved de afsluttende eksaminer/svendeprøver i Danmark.

Den 22-årige kok, Inunnguaq Hegelund, bestod med "ros". Han vandt titlen som Grønlands bedste kokkeelev ved mesterskaberne i 2007 og bragte for tredje gang dette trofæ til Hotel Arctic. I næste uge rejser han igen til Levnedsmiddelskolen Inuili i Narsaq for at dyste om Grønlandsmesterskabet for faglærte kokke den 31. oktober.

Genveje

 
Find more about Weather in Ilulissat, GL
Click for weather forecast
Instagram