Grønlandsk Dansk English Chinese Italian Deutsch

11 unge mennesker tager svendeprøve på Hotel Arctic i løbet af 2014 og 2015.

Når Aviana Eriksen og Amaile Hansen i dag afslutter uddannelsen på Hotel Arctic som henholdsvis akademiøkonom og kok, er seks unge mennesker siden nytår blevet udlært på hotellet. Sidste år afsluttede fire deres uddannelser på Hotel Arctic, og endnu en følger til december. I alt har 11 unge gennemført deres uddannelser på Hotel Arctic i løbet af 2014 og 2015.

- For os er det en investering i både hotellets og Grønlands fremtid at give vore unge en uddannelse, siger direktør Erik Bjerregaard.

Viden og faglighed

- Vi er glade og stolte, hver gang vi kan ønske endnu en af vore elever tillykke med en gennemført læretid. Nogle bliver hos os, andre finder nye jobs, men alle går de videre i livet med en viden og et fag, som kan berige både dem selv og Grønland. Samtidig bidrager Hotel Arctic derved til sikre en vækst i turismen, som er baseret på kvalitet og professionalisme, understreger Erik Bjerregaard.

På Hotel Arctic er det en festdag, hver gang en af hotellets elever afslutter uddannelsen. Familie og venner til den nyuddannede inviteres til at være med, og der er både taler og lækkerier.

En palet af uddannelser

Palletten af uddannelser på Hotel Arctic rummer kok, tjener, receptionist, kontorassistent, receptions- og turismeassistent samt akademiuddannelse i økonomi. Uddannelserne varer fra to til fem år og indeholder alle skoleophold på Inuili i Narsaq og/eller Niuernermik Ilinniarfik Qaqortoq samt Food College Aalborg. På hotellets hjemmeside kan man læse mere om uddannelserne.

De fire unge mennesker, der afsluttede deres uddannelser på Hotel Arctic i 2014, er Karina Filemonsen (receptionist), Oline Schmidt-Ottosen (kontorassistent), Aqqaluartaaq Tobiassen (tjener) og Akisooq Løvstrøm (kok).


Peter Berthelsen (kok) er blandt de 11 unge mennesker, som i 2014 og 2015 afslutter deres uddannelser på Hotel Arctic. Den 30. juni 2015 var der reception på hotellet for de to.

Tidligere i 2015 har fire færdiggjort deres uddannelser: Juliane Jørgensen (tjener), Laila Mikkelsen (receptionist), Kali Olsen (tjener) og Peter Berthelsen (kok). Den 31. juli uddannes Amaile Hansen (kok) og Aviana Eriksen (akademiuddannelsen økonomi), og den 13. december afslutter Lars Peter Biilmann (kok) sin uddannelse.

Nye elever er under uddannelse på Hotel Arctic. Der venter nye stolte dage forude.

Genveje

 
Find more about Weather in Ilulissat, GL
Click for weather forecast
Instagram