Skip to main content

Rejs til en anden verden

Ilulissat er en charmerende by, hvor de kulørte træhuse på fjeldet blandes med moderne byggeri i tæt samspil mellem menneske og natur.
De mange hundeslæder parkeret uden for husene taler deres tydelige sprog.

https://www.youtube.com/watch?v=DW7QPV-RmT4

Rejs til en anden verden

Ilulissat er en charmerende by, hvor de kulørte træhuse på fjeldet blandes med moderne byggeri i tæt samspil mellem menneske og natur.
De mange hundeslæder parkeret uden for husene taler deres tydelige sprog.

Ilulissat - byen ved isfjeldene

Dette er ikke en kulisseby. Det er en by, hvor det grønlandske liv leves traditionelt. Med slædehunde som en naturlig del af transportnettet og med masser af aktivitet i og omkring havnen, hvor de mange joller sejler til og fra fiskeriet omkring de store isfjelde. Byen har bl.a. et museum i Knud Rasmussens fødehjem, butikker med grønlandsk kunsthåndværk, sælskind i moderne design, samt caféer og restauranter, hvor du kan sætte tænderne i de lokale specialiteter.

Ilulissat byder på en lang række uforglemmelige oplevelser

Ilulissat byder på spektakulære oplevelser året rundt, og det kan være svært at vælge mellem de mange muligheder. Sommeren er højsæson, og her er der muligheder for at spotte verdens største hvaler, vandre i den smukke natur eller sejle i kajak blandt isfjeldene.

Nyhed 2024: Luksusture til søs

Stig ombord på Targa 44 de luxe, indbegrebet af flydende luksus i Grønlands eventyrlige farvande, og forbered dig på uforglemmelige oplevelser.

I bådens opholdsrum er du i ly for vind og vejr, mens du igennem de store panoramavinduer kan betragte Grønlands smukke landskab flyde forbi. Undervejs byder vi på lækre frokostpakker fra Hotel Arctics køkken.

Vælg mellem fem unikke ture, blandt andet midnatssejlads, en heldagstur til Qasigiannguit eller en dagstur til bygden Saqqaq, hvor du vil få indblik i 4500 års kulturhistorie.

Isfjordssejlads

De fleste besøgende i Ilulissat vælger at prøve en isfjordssejlads. Årligt strømmer der mere end 46 km3 is fra Ilulissat Isbræ ud i Isfjorden. Isen driver ud til Isfjordens munding, hvor de allerstørste isbjerge støder på grund på den undersøiske moræne på godt 350 meters dybde.

Isfjeldene er flotte i al slags vejr. I såvel solskinnets kontrastfyldte og silkebløde skær som i midnatssolen, der lyser isbjergene op og giver et unikt farvespil, du altid vil ønske dig tilbage til.

Oplev Ilulissat Isfjord fra en helikopter

Det suser i maven, når helikopteren letter og piloten flyver jer hen over en af verdens mest produktive gletsjere. I får et fantastisk vue over de enorme isbjerge, der presses ud gennem fjorden fra gletsjeren.

Er du heldig, kan du opleve bræen kælve eller se sæler, der ligger på isflagerne.

Vandreture for alle

I Ilulissat ligger de åbne vidder i højlandet lige bag byen. Der venter storslåede naturoplevelser, uanset om du er en rutineret vandrer, eller du slår følge med en lokal stifinder.

En vandretur i Ilulissat kræver moderat fysisk form, og turen varer fra et par timer til en hel dag.

Byvandring

Ilulissat – eller Jakobshavn – er Grønlands tredjestørste by med over 4.500 indbyggere. På en byvandring får du et godt indblik i de lokales liv og hverdag. Indbyggerne lever det traditionelle grønlandske liv med slædehunde som en naturlig del af transportnettet. Du følger de mange træfortove og trapper, der snor sig mellem de farverige og smukke træhuse.

Der er butikker med grønlandsk kunsthåndværk, sælskind i moderne design, samt caféer og restauranter, hvor du kan smage dig mæt i de lokale specialiteter. Terrænet er kuperet, og uanset hvor du går, har du en fantastisk udsigt over Diskobugten og havnen, der syder af aktivitet, når de mange joller sejler ud og ind.

Gåtur til Sermermiut Boplads

Oplev grønlændernes oprindelige liv og skikke på den gamle boplads Sermermiut, der ligger halvanden kilometer syd for Ilulissat. Guiden fortæller dig om de forskellige inuitkulturer, der igennem 4.000 år har boet på pladsen, mens du ser ruiner af tørvehytter og mærker permafrostens bid i dine egne hænder.

Sermermiut Boplads er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste, og 30.000 gæster besøger hvert år det historiske område.

Kajak

Grønlænderne opfandt kajakken og har roet i de grønlandske farvande i tusind år. Kajakroning er for dig, der vil opleve de smukke isfjelde og fjorde i øjenhøjde, mens du glider lydløst gennem vandet og nyder den fantastiske udsigt. Det er en eventyrlig oplevelse både i dag- og aftentimerne, hvor midnatssolen lyser isbjergene op og giver et unikt farvespil, der understreger det uberørte landskab.

Vi anbefaler en kajaktur med en professionel guide, hvor turen går fra Ilulissat langs kysten ud mod fjordmundingen, hvor de høje isbjerge ligger og venter på at komme videre ud i Diskobugten.

Hvalsafari

Sommeren er den perfekte årstid til hvalsafari i Ilulissat. Havet omkring Grønland er fyldt med de store dyr, der hver sommer kommer til de grønlandske farvande for at søge føde. På en sejltur søger vi efter havets kæmper, der svømmer i store flokke: vågehval, finhval, pukkelhval og narhval.

På en heldig dag kan man se flere hvalarter. Som tilskuer glemmer man aldrig synet af den 30 tons tunge pukkelhval, der boltrer sig i havoverfladen, plasker med sin enorme hale og forsvinder i dybet.

Vinter

Det autentiske Grønland er vinterens arktiske paradis. Klædt i det koldeste hvide oplever du et magisk landskab.

Nordlyset

Når du fløjter, kommer nordlyset, og lyset tager den fløjtende med sig. Sådan lyder en gammel myte. Sagn, mystik og særpræg omkranser naturens kolossale lærred, når det viser sig, oplyst i en kaskade af grønlige nuancer. Ved midnatstid. På en mørk og klar himmel.

Smukt danser lysstriber over den mørke himmel. Langsomt, dovent eller i en eksplosion af springende og fantastiske mønstre. Det er et imponerende syn, du aldrig glemmer.

I Grønland kan du opleve nordlyset fra september og frem til begyndelsen af april.

Hundeslædeture

Hundeslædekørsel er en livsform i Grønland og en væsentlig del af den grønlandske kultur.

Vinteren i Grønland er højsæson for hundeslædeture. På denne årstid oplever du det autentiske og storslåede Grønland. De stærke slædehunde tramper rytmisk over indlandsisen, og lydene forstærker indtrykket af en fuldstændig ren stilhed i den arktiske natur.

Ilulissat Isfjordscenter

Et nyt formidlingscenter ved Ilulissat skal styrke turismeudviklingen i området og formidle det spektakulære områdes historie, udvikling og betydning samt klimaforandringernes betydning. Isfjordscentret er åbnet i sommeren 2021.