Skip to main content

Nordlyshytter

Oplev nordlyset fremføre sin magiske lysdans hen over nattehimlen.

Storslåede oplevelser venter dig i vores Nordlyshytter

At overnatte i en Nordlyshytte er en eksklusiv forkælelse og en storslået naturoplevelse på én og samme tid. I ly fra arktisk kulde kan du om vinteren betragte, hvordan nordlyset slænger sig hen over den mørke nattehimmel, mens du om sommeren kan kigge ud over det oplyste midnatslandskab og virkelig mærke, hvordan grænserne mellem nat og dag for en stund er forsvundet.

Vores syv Nordlyshytter er placeret på fjeldet foran hotellet. De er udstyret med store panoramavinduer og designet med henblik på, at du skal føle dig i ét med den omkringliggende natur og blive opslugt af himmelrummet, der åbner sig over dig.

Om Nordlyshytterne

 • Udsigt over Diskobugten fra alle hytter
 • 20 m2
 • Eget badeværelse
 • Gulv- og vægvarme
 • iPad-styring af lys og varme
 • Wi-Fi
 • Musikanlæg med bluetooth
 • Mulighed for at lave te og kaffe
 • Minikøleskab
 • Plads til to personer
 • Pris fra DKK 4.595

Lavet af lækre og holdbare materiale

Vi har bygget Nordlyshytterne med en hensigt om, at de skal holde i mange år. Samtidig har vi også kælet for alle detaljerne, hvilket både kan ses og mærkes. Panoramavinduernes opvarmede glas sørger for, at sneen ikke bliver liggende og spolerer din udsigt, imens den komfortable seng indbyder til afslapning.

Nordlys, aurora borealis, polarlys, arsarnerit

Nordlyset har til alle tider optaget og fascineret alle, der så det. Derfor har lande og kulturer verden over også deres egne udtryk for og myter om den storslåede lysdans, der i de nordligste og sydligste dele af kloden kan ses slynge sig over nattehimlen.

Nogle kulturer mente, at lyset var åndernes måde at hjælpe nyligt afdøde med at finde vej til det sjælelige land, mens andre tolkede nordlyset som et ondt varsel. I Grønland hedder nordlys ”arsarnerit”, og legenden siger, at lyset viser sig på himlen, når de afdødes sjæle spiller bold med hvalroskranier for at fordrive tiden.

Ifølge moderne videnskab opstår nordlys, når elektriskladede partikler fra solen rammer Jordens atmosfære og forstyrrer magnetfelterne. Uanset hvilken fortælling du vælger at tro på, er nordlyset en fortryllende oplevelse, du aldrig vil glemme.

I Ilulissat kan du opleve nordlys fra midten af september frem til slutningen af marts.

Midnatssolen

Sommeren er en helt særlig tid i Ilulissat. For en stund slipper sneen sit greb om landskabet, så der bliver plads til nyt liv, energi og sammenhold. Fra slutningen af maj indtager midnatssolen også sin faste plads på himlen, hvor den får dag og nat til at smelte sammen. Pludselig er det ikke mærkeligt at gå en tur ved midnatstid, eller at tage en lur midt på formiddagen.

I slutningen af juli må solen lade pladsen for de mørkere tider, så nordlyset til september igen kan fremføre sin tryllebindende dans.