Skip to main content

Vi har et ansvar, og vi tager det på os

Vi på Hotel Arctic er engagerede og ønsker at skabe resultater, der er til gavn for samfundet og naturen omkring os. Kun med engagerede medarbejdere, en dynamisk by og et sundt miljø kan vi tilbyde vores gæster den sublime oplevelse.

CSR Greenland

Hotel Arctic er medlem af CSR Greenland, der arbejder for en socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtig udvikling i Grønland. Det sker gennem fokus på virksomhedernes samfundsansvar og gennem innovative partnerskaber mellem det offentlige, det private og civilsamfundet.

Grønt miljø

År for år har vi reduceret Hotel Arctics miljøbelastning med ny teknologi og uddannelse af medarbejderne. I 2013 blev hotellet 100 procent CO2-neutralt, og i 2014 indviede vi et solcelleanlæg, der leverer cirka 20 procent af hotellets el-forbrug.

Lokal forankring

Hotel Arctic er en vigtig arbejdsplads i Ilulissat. Året rundt er vi 60 ansatte, i højsæsonen cirka 70. Vi har konstant flere unge mennesker under uddannelse til kok, tjener, receptionist, receptions- og turismeassistent samt kontorassistent.

Grønlandske råvarer

I køkkenet på Hotel Arctic udvikler vores kokke konstant nye retter baseret på grønlandske råvarer. De tryller moskus, rensdyr, hellefisk, snehare, ryper, havkat, rejer, muslinger, søpindsvin, rødfisk m.m. samt krydderurter, lav og tang om til de skønneste lækkerier. For få år siden blev vi belønnet med Nordisk Ministerråds prestigefyldte pris for Ny Nordisk Mad.

Uddannelse

På Hotel Arctic uddanner vi kokke, tjenere og receptionister, kontorassistenter samt receptions- og turismeassistenter. Desuden tilbyder vi tre måneders praktikophold til unge, der er i gang med serviceøkonomuddannelsen. Antallet af elever på hotellet varierer mellem otte og tolv.

For at blive optaget på uddannelserne, skal du ansøge Inuili, levnedsmiddelskolen i Narsaq. Først når du er godkendt af Inuili, kan du søge om at få den praktiske del af din uddannelse på Hotel Arctic.