Grønlandsk Dansk English Chinese Italian Deutsch

Grønlands officielle miljø- og naturpris 2011 er tildelt Hotel Arctic som en anerkendelse af hotellets årelange indsats for at spare på energien og mindske belastningen af det sårbare grønlandske miljø.

Hotel Arctic har gennem de seneste år investeret målrettet i at reducere el- og vandforbruget. Der er bl.a. installeret LED-belysning, bevægelsessensorer, cirkulationspumper og solpaneler, og hotellets hårde hvidevarer er udskiftet med nye energieffektive modeller. Resultatet har været et markant fald i hotellets elforbrug samt en reduktion på 80 tons i den årlige CO2-udledning - og med forventning om at kunne begrænse C02-udledningen med yderligere 20 tons årligt.

- Siden 2003 har vi minutiøst registreret el- og vandforbrug pr. gæst, og derfor har vi haft et solidt beslutningsgrundlag, da vi skulle prioritere vores energitiltag. I 2010 investerede vi 750.000 kr., og da elprisen siden er steget, har vi på bare et år tjent vores investering hjem, siger Hotel Arctic's direktør, Erik Bjerregaard.

Miljø- og Naturprisen uddeles af den grønlandske regering - Naalakkersuisut - "som en påskønnelse af personer, institutioner eller organisationer, der som foregangsmænd og ildsjæle er med til at løfte natur- og miljøbevidstheden hos os alle, eller som med deres projekter yder en konkret indsats for at forbedre miljøet i Grønland". Hotel Arctic tildeles prisen i kategorien ”Energibesparende tiltag og brug af vedvarende energi til forbedring af miljøet”.

Også Tasiusaq Vandrehjem ved Jørgine og Otto Frederiksen samt Carsten Egevang, Mogens Bisgaard Kofoed og Niels-Henrik Lynge har modtaget prisen for 2011.

Direktør Erik Bjerregaard (til venstre) fik overrakt miljøprisen af medlem af Naalakkersuisut for Indenrigsanliggender, Natur og Miljø, Anthon Frederiksen. Også den grønlandske minister for Boliger, Infrastruktur og Trafik, viceformand for Naalakkersuisut Jens B. Frederiksen, deltog i prisoverrækkelsen på Hotel Arctic.

Genveje

 
Find more about Weather in Ilulissat, GL
Click for weather forecast
Instagram